Nieuws

11 oktober 2019
Update terugroepactie vleeswaren

Update terugroepactie vleeswaren

In vervolg op eerdere berichtgeving houden we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de terugroepactie van onze Wahid en Anur ZAV (zuurstofarm verpakte) vleeswaren.

Zoals u in de media heeft kunnen lezen, heeft het bedrijf Offerman Aalsmeer op 4 en 5 oktober vleeswaren teruggeroepen. Offerman heeft haar gesneden vleeswaren, waaronder de merken Wahid en Anur, uit voorzorgteruggeroepen. Dit wegens mogelijke aanwezigheid van listeria. Aangezien we merken dat er behoefte is aan meer duidelijkheid, lichten we hieronder het een en ander toe.

1. Eén van de activiteiten van Offerman Aalsmeer is het snijden en verpakken van vleeswaren van Wahid en Anur.
2. De Wahid en Anur vleeswaren worden in een aparte, hermetisch afgesloten ruimte verwerkt. Deze ruimte staat niet in contact met andere afdelingen en staat onder continu toezicht van erkende halal-certificerende instanties. De halalvoorschiften worden strikt nageleefd en de ruimte en het verwerkingsproces zijn dan ook volledig halal-gecertificeerd.
3. De halalwaardigheid van de Wahid en Anur vleeswaren heeft geen moment ter discussie gestaan.
4. De Wahid en Anur vleeswaren zijn dus uitsluitend uit voorzorg teruggeroepen.
5. Alle Wahid en Anur producten (vers vlees, vleeswaren, vleesproducten, diepvriessnacks, knakworst in blik en maaltijden) die in de winkels liggen zijn veilig voor consumptie.

De lijst van teruggeroepen producten kunt u vinden in deze bijlage.

Voor verdere informatie over listeria verwijzen we u naar de berichtgeving van Offerman.
Voorts verwijzen we u naar de website van het voedingscentrum.

Wij bieden onze verontschuldiging aan voor dit ongemak.

Deel deze pagina


Or copy the link below:

×